Liftingujący krem na powieki o działaniu rozjaśniającym to skuteczne narzędzie w walce z opuchlizną, zmarszczkami i pigmentacją wokół oczu. Odświeża wygląd skóry i wyrównuje jej koloryt. Odpowiedni dla skóry kobiet i mężczyzn w każdym wieku i każdego typu.
Składniki aktywne
— Masło shea zatrzymuje wilgoć, wygładza drobne zmarszczki oraz przywraca elastyczność skóry.
— Ekstrakt z kory drzewa jedwabnego pomaga wzmocnić ścianki naczyń krwionośnych, dzięki czemu zmniejszają się również cienie pod oczami.
— Kofeina odpowiada za efekt otwartych i jasnych oczu bez opuchlizny i obrzęków.
— Niacynamid i pantenol koją podrażnioną skórę, łagodzą stany zapalne i zaczerwienienia.
br Krem Liftingujący na powieki o działaniu rozjaśniającym zaleca się łączyć z innymi produktami kosmetycznymi INSTYTUTUM przeznaczonymi do skóry twarzy, na przykład z Żel-kremem z 4 rodzajami kwasu hialuronowego, który zapewni wysokiej jakości nawilżenie.
Jak używać
Nałóż niewielką ilość Truly-Transforming Brightening Eye Cream na oczyszczoną skórę i poczekaj do całkowitego wchłonięcia. Stosować rano i wieczorem.
Składniki
Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate, Sorbitan Stearate, Acacia Senegal Gum , Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Butylene Glycol, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Phenoxyethanol, Niacinamide, Albizia Julibrissin Bark Extract, Hydrolyzed Rhizobian Gum, Carbomer, Dimethicone, Fraxinus Excelsior Bark Extract, Caffeine, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Disodium Edta, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Bisabolol, Pentylene Glycol, Retinyl Palmitate, Glycolic Acid, Biosaccharide Gum-1, Silanetriol, Lecithin, Sodium Acetylated Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Glyceryl Stearate, Psilanthus Bengalensis Leaf Cell Culture Extract, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Pantolactone, Sodium Benzoate, Glyceryl Oleate, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Palmitoyl Tripeptide-5, Citric Acid, Darutoside, Tocopherol, Rubus Idaeus Leaf Cell Culture.
Pojemność 15 ml.
Wyprodukowano w Szwajcarii.